Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Έκτακτη Γενική Συνέλευση - Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009


Φωτογραφία από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ραδιολέσχης Φλώρινας, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.00 μμ, στον ημιόροφο (καφετέρια) του Ξενοδοχείου "ΑΝΤΙΓΟΝΗ", όπου συζητήθηκαν διάφορα επείγοντα θέματα, όπως εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ., εγκατάσταση αναμεταδότη, χώρος διοργάνωσης του 2ου HamFest τον Ιούνιο του 2010, συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και άλλα.
Από το Δ.Σ.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων - Διευκρινίσεις για τα Ειδικά Διακριτικά Κλήσης

Με την υπ' αριθμ. 61150/2279/11-11-2009 επιστολή, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ελέγχου Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων δίνει ορισμένες Διευκρινίσεις Σχετικά με την Εκχώρηση Ειδικών Διακριτικών Κλήσης (ΕΔΚ). Η Υπηρεσία εφιστά την προσοχή των συλλόγων ή αδειούχων ή και ομάδων ραδιοερασιτεχνών όπως αποφεύγουν την καταχρηστική λειτουργία των ΕΔΚ, τα αιτήματα για χορήγηση ΕΔΚ θα πρέπει να καταφθάνουν στην Υπηρεσία 10 έως και 50 ημέρες πριν από την ημερομηνία χρησιμοποίησής τους (παρ. 1, άρθρου 6 του Ν. 3242/2004) και το εγκρινόμενο χρονικό διάστημα χρήσης των ΕΔΚ κανονικά είναι της τάξης 1-3 ημερών για ειδικά ραδιοερασιτεχνικά γεγονότα, όπως είναι οι διεθνείς ραδιοερασιτεχνικοί διαγωνισμοί, εορτασμοί πόλεων, εκθέσεις κλπ.
Ειδικά διακριτικά κλήσης δεν χορηγούνται για λόγους εκπαίδευσης ούτε για μόνιμη χρήση από ραδιοερασιτεχνικές ή άλλες ομάδες (άρθρα 17 και 18 Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου). Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ΕΔΚ που δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία (παρ. 13, άρθρου 15 Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου).

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

2ο Τεύχος του Ηλεκτρονικού Δελτίου της Ραδιολέσχης Φλώρινας

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου (NewsLetter) της Ραδιολέσχης Φλώρινας για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2009. Η ασπρόμαυρη έκδοση με μέγεθος 587 ΚΒ βρίσκεται εδώ http://dide.flo.sch.gr/rlf/RadiolesxiFlorinas-NewsLetter-02BW.pdf και η έγχρωμη έκδοση με μέγεθος 1,65 ΜΒ βρίσκεται εδώ : http://dide.flo.sch.gr/rlf/RadiolesxiFlorinas-NewsLetter-02Color.pdf.
Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να είναι συνδρομητής στο Ηλεκτρονικό Δελτίο ή να στείλει άρθρα για δημοσίευση, όπως επικοινωνεί με το e-mail : styliadis στο sch.gr

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Απονομή Πτυχίων - Φλώρινα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η απονομή των πτυχίων στους επιτυχόντες των εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών Ν. Φλώρινας περιόδου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2009 έλαβε χώρα το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ημερίδα για τους Ραδιοπειρατές και τους Ραδιοερασιτέχνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διεξαγωγή Ημερίδας για τους Ραδιοπειρατές και τους Ραδιοερασιτέχνες
στη Δυτική Μακεδονία
Φλώρινα, 6 Νοεμβρίου 2009
Περισσότεροι από 25 παλιοί ραδιοπειρατές της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας και ραδιοερασιτέχνες, εκπρόσωποι της Ραδιολέσχης Φλώρινας συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για να καταθέσουν τις αναμνήσεις τους ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή της ιστορίας των ραδιοπειρατών.
Κι είχαν πολλά να θυμηθούν και να πουν καθώς δεν είχαν ξαναβρεθεί για να συζητήσουν για το παρελθόν τους. Πομποί φτιαγμένοι με πρόχειρα υλικά, οι πατέντες, λάμπες που εκρήγνυνταν, η μουσική, η σχέση με τους ακροατές και τους γονείς, οι παρεμβολές στις τηλεοράσεις, ο φόβος της αστυνομίας, οι σχέσεις με τους άλλους ραδιοπειρατές, τα ευτράπελα, ήλθαν και πάλι στην επιφάνεια, μαζί με την προσπάθεια να θυμηθούν όλους εκείνους που είχαν βρεθεί πίσω από τα μικρόφωνα ή πάνω από τα πικάπ και τα κασετόφωνα και οι οποίοι ή δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν ή δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Σχεδόν τρεις ώρες μιλούσαν ασταμάτητα. Και συμφώνησαν ότι παρόμοιες ημερίδες θα πρέπει να γίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Από την πλευρά τους οι ραδιοερασιτέχνες παρέθεσαν τη δική τους ιστορία στην περιοχή, ανέφεραν τις πολύ πετυχημένες πρόσφατες εκδηλώσεις τους και κάλεσαν τους παλιούς ραδιοπειρατές να γίνουν μέλη της Ραδιολέσχης Φλώρινας ώστε να συνεχίσουν να επικοινωνούν μέσα από άλλες μπάντες πλέον.
Η ημερίδα καταγράφηκε και θα εισαχθεί σε μορφή audio και text στο Internet ώστε να είναι προσιτή από όλους.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Απονομή Πτυχίων στους Καινούργιους Ραδιοερασιτέχνες - Φλώρινα, 7 Νοε 2009

Από την Ραδιολέσχη Φλώρινας ανακοινώνεται ότι η απονομή των Πτυχίων των συναδέλφων Ραδιοερασιτεχνών που πέρασαν στις εξετάσεις Οκτωβρίου 2009, θα γίνει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 8.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Από το Δ.Σ.