Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κλασσικός Μαραθώνιος Δρόμος - Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Λόγω του Κλασσικού Μαραθωνίου δρόμου στον οποίον συμμετέχουν 26.000 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και από ώρα 05.00 έως 18.00, οι επαναλήπτες R1 και R7 της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ) καθώς και οι RU91 και RU97 του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (ΣΡΕ) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την κάλυψη του αγώνα, σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να μην γίνει χρήση των επαναληπτών από συναδέλφους Ραδιοερασιτέχνες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα. Η κάλυψη του Φετινού Μαραθωνίου θα γίνει σε συνεργασία από τις Ομάδες Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕΡ, του ΣΡΕ και της ΠΡΟ Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε όλους τους συνάδελφους για την κατανόηση και την συνεργασία.
Δείτε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ :
http://www.marathon.gr/final1.php?aid=80&catid=29&subid=0
και τα εκθέματα (αρχείο pdf - 888 KB) : http://www.marathon.gr/pdf/MUS_GR.pdf
Πολλά 73!
RAAG WEB TEAM

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Συνεργασία Ραδιολέσχης Φλώρινας και Σ.Ε.Ρ. - Βίντεο στο YouTube - 3

Βίντεο από την εγκατάσταση του ψηφιακού αναμεταδότη sz2rlf στο όρος Βίγλα, στο Ν. Φλώρινας (Σεπτέμβριος 2010).

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Συνεργασία Ραδιολέσχης Φλώρινας και Σ.Ε.Ρ. - Βίντεο στο YouTube - 2

Βίντεο από την εγκατάσταση του ψηφιακού αναμεταδότη sz2rlf στο όρος Βίγλα, στο Ν. Φλώρινας (Σεπτέμβριος 2010).

Συνεργασία Ραδιολέσχης Φλώρινας και Σ.Ε.Ρ. - Βίντεο στο YouTube - 1

Βίντεο από συνεργασία της Ραδιολέσχης Φλώρινας και του Συλλόγου Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 έλαβε χώρα στη Φλώρινα το Σεμινάριο για τις Ψηφιακές Επικοινωνίες των Ραδιοερασιτεχνών (D-Star) και παραδόθηκε και η πρώτη QSL κάρτα του EuroBureauQSL στην Ελλάδα, στο μέλος της Ραδιολέσχης Φλώρινας Δούρτση Θωμά (sv2ezy).

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο για τη Χρήση και τις Δυνατότητες του D-Star - Φλώρινα, Κυριακή 24 Οκτ 2010 - Αποτελέσματα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με προσέλευση περί των 30 αδειούχων ραδιοερασιτεχνών από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο για τη Χρήση και τις Δυνατότητες των Ψηφιακών Επικοινωνιών (D-Star), την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.
Την εκδήλωση κάλυψαν τα τηλεοπτικά κανάλια West TV Channel και FlorinaTV και το Ράδιο Λέχοβο. Ο κεντρικός ομιλητής του Σεμιναρίου, Βελισσάρης Δημήτρης (sv1edz), εντυπωσίασε με την απλότητα αλλά και με την επιστημονική και την τεχνική του κατάρτιση και εμπειρία και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων τις 2,5 ώρες που κράτησε το Σεμινάριο. Οι δυνατότητες των ψηφιακών επικοινωνιών είναι εντυπωσιακές και ουσιαστικά απεριόριστες.

Συνάντηση Μελών της Ραδιολέσχης Φλώρινας και του Σ.Ε.Ρ. - Μελίτη Ν. Φλώρινας - Σάββατο 23 Οκτ 2010

Σε μια πολύ εγκάρδια συνάντηση που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2010 σε ταβέρνα της Μελίτης Ν. Φλώρινας, βρέθηκαν μέλη της Ραδιολέσχης Φλώρινας και του Σ.Ε.Ρ. (Σύλλογος Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών) με την ευκαιρία του Σεμιναρίου για τις Ψηφιακές Επικοινωνίες (D-Star).

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο για το D-Star - Φλώρινα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η Ραδιολέσχη Φλώρινας σάς καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το Σεμινάριο με θέμα :
«Ψηφιακές Επικοινωνίες Υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη (D-Star)»
που θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και με ώρα έναρξης 10.00 πμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Σ.Ε.Ρ.).
Από το Δ.Σ. της Ραδιολέσχης Φλώρινας

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010


ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ» - ΜΕΓΑΡΟ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 1, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΑΘΗΝΑ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9:00π.μ.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ : «ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ»
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ : ΤΡΟΜΠΑΚΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ (AHT)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : ΛΙΑΜΟΣ ΑΛΕΞΗΣ (SV2FQN)
ΑΝΤΖΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο σκοπός της Ημερίδας είναι να κατατεθούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες επικοινωνιών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. (Τι κάναμε, τι δεν κάναμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα στο μέλλον για μια ακόμη πιο επιτυχημένη συνεργασία).
Η ημερίδα χωρίζεται σε 2 ενότητες :

Συνέντευξη σην ΕΡΑ Φλώρινας για το D-Star - Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Στο παρακάτω link μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη που έδωσαν στην ΕΡΑ Φλώρινας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 σχετικά με την Τεχνολογία Ψηφιακών Επικοινωνιών (D-Star) και με αφορμή το Σεμινάριο για το D-Star που θα λάβει χώρα στη Φλώρινα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, ο Προόεδρος της Ραδιολέσχης Φλώρινας, Κώστας Βοζινίδης (sv2fav), και ο Δημήτρης Βελισσάρης (sv1edz) από τον Σύλλογο Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Σ.Ε.Ρ.) :
http://dide.flo.sch.gr/rlf/ERAFlorinas-Interview-D-Star-20October2010.mp3
Μέγεθος αρχείου mp3 : 6,27 MB

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα από την ΕΡΒΕ και την ΕΕΡ για Σύγχρονες Ψηφιακές Επικοινωνίες Φωνής και Δεδομένων - Κυριακή 24 Οκτ 2010

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Ελλάδας (Ε.Ρ.Β.Ε.) και η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) διοργανώνουν Ημερίδα για την ενημέρωση των συναδέλφων Ραδιοερασιτεχνών με θέμα :
Σύγχρονες Ψηφιακές Επικοινωνίες Φωνής και Δεδομένων
Θεματικές Ενότητες :
1. Ιστορία ψηφιακών επικοινωνιών φωνής
2. Ο ραδιοερασιτεχνικός τρόπος ψηφιακής επικοινωνίας
3. Τοπολογία
4. Χαρακτηριστικά ψηφιοποίησης της φωνής
5. Συνδυασμός ψηφιακής φωνής με Data
6. Πιθανές χρήσεις
7. Εφαρμογές Hardware και Software
8. Εξοπλισμός χρήστη
9. Εξοπλισμός υποδομής
10. Σύγκριση ψηφιακού και αναλογικού τρόπου επικοινωνίας
11. Διασύνδεση σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο
12. Παραμετροποίηση εξοπλισμού
13. Συμβατότητα πομποδεκτών
14. Συμπεράσματα
15. Ερωτήσεις
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, με ώρα έναρξης 10:30 π.μ., στα εντευκτήρια της Ε.Ρ.Β.Ε. στην οδό Πολυκλείτου 45, Άνω Τούμπα - Θεσσαλονίκη.
Την παρουσίαση του θέματος θα κάνει ο Μάνος Δαρκαδάκης (SV1IW), εκ μέρους της Ε.Ε.Ρ. Μετά την παρουσίαση θα επακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους συναδέλφους Ραδιοερασιτέχνες.

Σεμινάριο για την Ψηφιακή Τεχνολογία (D-Star) στη Βέροια - Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Δείτε την ανακοίνωση του Σ.Ε.Ρ. για το Σεμινάριο για το D-Star που έγινε στη Βέροια την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 (αρχείο pdf με μέγεθος 250 KB) :
http://dide.flo.sch.gr/rlf/D-Star-Seminario-Veria-17Oct2010.pdf
Σεμινάριο Ψηφιακής Τεχνολογίας D-Star στη Βέροια
Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του 1ου Σεμιναρίου στην Ελλάδα, με θέμα «Ψηφιακή Τεχνολογία της Υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη».
Αμέσως μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών του νομού Ημαθίας, ο υπεύθυνος των ψηφιακών αναμεταδοτών – επαναληπτών του Συλλόγου μας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο SV2BLF Ορφανίδη Φώτη για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η ημερομηνία και το σημείο κλείστηκε, βάζοντας το σημείο αφετηρίας για την όλη προσπάθεια. Την ευχάριστη είδηση υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά, όλοι οι συνάδελφοι των γύρω πόλεων, κάτι που φάνηκε από την πολυάριθμη προσέλευση στο χώρο.
Το παρόν έδωσαν, όχι μόνο καλοί φίλοι του χόμπι, από την πόλη της Έδεσσας, Νάουσας, Κατερίνης, Γιαννιτσών, Θεσσαλονίκης & άλλων περιοχών, αλλά και αρκετοί τοπικοί ‘άρχοντες’ της πόλης.
Κοινή ομολογία όσων παρευρέθηκαν, ήταν πως επρόκειτο για σεμινάριο που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και κίνητρο για περαιτέρω πειραματισμό της τεχνολογίας που ακούει στο όνομα D-STAR. Με τη σειρά μας, ευχαριστούμε την εταιρία ΠΑΡΙΣΣΙΝΟΣ Α.Ε που χορήγησε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και φυλλάδια, για την διεξαγωγή του Σεμιναρίου.
Τέλος, καλούμε άλλη μια φορά τους Συλλόγους της Επαρχίας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σχετικά Σεμινάρια, να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Συλλόγου Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών στο e-mail hag@hag.gr ή στο τηλέφωνο του προέδρου SV1GFG Δρακακάκη Μιχάλη 6944-552199.
Με εκτίμηση - Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ρ.
Στην διαθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Ο Πρόεδρος - Δρακακάκης Μιχάλης

ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ / ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΑ : Ναούσης 28 & Σπύρου Πάτση ΑΘΗΝΑ
MAIL ADDRESS OFFICES / CLUB : NAOUSIS 28 & SPYROU PATSI ST. ATHENS - GREECE
ΤΗΛ./TEL.: +30 210-3458744-5-6, FAX: +30/210-3457147
E-MAIL : hag@hag.gr SITE : http://www.hag.gr/

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - Νο 92 - Νοε-Δεκ 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
(Νο 92 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χριστούγεννα και παρά τη δύσκολη εποχή που όλοι μας διανύουμε, με κέφι και πολύ μεράκι, σας παρουσιάζουμε το τελευταίο τεύχος του 2010, το οποίο αφιερώνουμε σε όλους τους αναγνώστες που μας στηρίζουν και μας υποστηρίζουν, εκδηλώνοντας -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- την ιδιαίτερη αγάπη τους προς το περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες που από το 1995 και επί 15 συνεχή χρόνια, προσπαθεί να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, ένα ξεχωριστό αναγνωστικό κοινό το οποίο κινείται στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών, του ραδιοερασιτεχνισμού και μιας σύγχρονης τεχνολογίας που ολοένα εξελίσσεται με αφάνταστα γοργούς ρυθμούς...
Στο παρόν τεύχος, έχουμε την τιμή να προσκαλέσουμε όλους τους αναγνώστες μας στο 2ο Χειμερινό HAMFEST BAZAAR ΑΘΗΝΩΝ που διοργανώνεται και φέτος με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε.)! Ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια και συμπληρώστε εγκαίρως τη φόρμα για τη δωρεάν συμμετοχή σας, που θα βρείτε στη σελίδα 6.
Το πολύ αξιόλογο άρθρο όμως που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον κατά κόρον και παρουσιάζεται αναλυτικά για πρώτη φορά, μετά από παράκληση πολλών αναγνωστών, είναι ένας πλήρης οδηγός χρήσης ψηφιακών επικοινωνιών D-STAR, για κάθε τύπο σύνδεσης, με παραδείγματα, λεπτομερή ανάλυση, συχνότητες επαναληπτών και οδηγίες βήμα-βήμα για την καταχώρηση του διακριτικού σας στο SV1U Gateway, διευκρινήσεις αλλά και χάρτες ψηφιακής κάλυψης D-STAR, τα οποία όλα επιμελήθηκε με πολύ μεράκι ο SV1EDZ!
Επίσης, σας παρουσιάζουμε το αξιόλογο ψηφιακό Project του SV1FYX, ο οποίος σχεδίασε 483 νέους χάρτες για APRS και τους διαθέτει όλους σε ελεύθερη χρήση και ΔΩΡΕΑΝ download από την ιστοσελίδα του Σ.Ρ.Ε., καθώς και όλα τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα του 9ου Aegean Contest.
Η “έκθεση” των νέων προϊόντων είναι παρούσα και σε αυτό το τεύχος, πλήρως ανανεωμένη και ελκυστική, ενώ σας επιφυλάσσει πολλά ευχάριστα Radio Happenings, με έμφαση στον εθελοντισμό και κάποιες ιδιαίτερες και πολύ αξιόλογες διακρίσεις που φανερώνουν για ακόμη μια φορά την πραγματική αξία του χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού.
Μετά από αρκετό καιρό... ειδικά για τους αναγνώστες, ένα πλήρες και αναλυτικό άρθρο-έκπληξη από τον SV7DMD για τον τηλεχειρισμό ενός δημοφιλούς πομποδέκτη που διακοσμεί πολλά shack, του Kenwood TS-2000!
Συμμετείχατε στα φετινά Hamfest Λάρισας & Θεσσαλονίκης;
Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες μέσα από τα μοναδικά φωτορεπορτάζ του περιοδικού μας, στα οποία σας αποθανάτισαν με το φακό τους οι SV1HK και SV2HPH!
Δεν Θα μπορούσαμε ποτέ να σας στερήσουμε νέες παρουσιάσεις προϊόντων... με αποτέλεσμα και σε αυτό το τεύχος να πρωτοπορούμε με ένα αποκλειστικό FIRST LOOK, όπου σας αποκαλύπτουμε πρώτοι, τα μυστικά και τις δυνατότητες του νέου δέκτη Scanner AOR AR-5001D, που υποκλίνεται στη νέα τεχνολογία και την εξέλιξη της λήψης, ενώ ο νέος φορητός πομποδέκτης PMR446 θα σας μαγέψει με το μικρό του μέγεθος και τις φοβερές του δυνατότητες και λειτουργίες.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ...
Ένα εκπληκτικό χειριστήριο για CW-Μορς που χάρη στη λειτουργία αφής, θα σας λύσει τα χέρια, απαλλάσσοντάς σας από τα ενοχλητικά μηχανικά προβλήματα και συγχρόνως θα σας ξαφνιάσει με την αληθινή φύση της χωρητικότητας...
Και μια ρομαντική κατασκευή... ο υπερευαίσθητος δέκτης βραχέων ALL MODE του SW3ORA, με λυχνίες κενού, θα σας ταξιδέψει αναμφίβολα στο χθες ενώ θα χαρείτε στα σίγουρα τη φάση δημιουργίας του.
Συνεχίστε να μας στέλνετε τις κατασκευές σας, τους προβληματισμούς σας, τις ιδέες σας και ο,τιδήποτε άλλο σάς απασχολεί και εμείς θα το δημοσιεύσουμε όπως πάντα χωρίς καμία λογοκρισία ή πολιτικές νοθείες, έτσι ώστε να συνεχίσουμε και στο 2011 να είμαστε όλοι μαζί πάντα αδέσμευτοι, επίκαιροι και πρωτοπόροι, στην υπηρεσία κάθε ραδιοερασιτέχνη και συγχρόνως χρήσιμοι στους λάτρες της σύγχρονης τεχνολογίας γενικότερα.
Επισκεφθείτε μας και στο Διαδίκτυο : http://www.actionpress.gr/
Καλές γιορτές, με πολλές επιτυχημένες ραδιοερασιτεχνικές επιτυχίες!!!

ΕΕΡ - Εναλλακτικές Λύσεις D-Star (Χωρίς Icom Πομποδέκτες)

Εναλλακτικές Λύσεις D-Star (χωρίς Icom πομποδέκτες)
Αν σε κάποιους η τιμή των π/δ D-Star φαίνεται απαγορευτική δείτε ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Προσοχή οι λύσεις αυτές, δεν είναι απαραίτητα και οι οικονομικότερες ιδιαίτερα όταν συνδυάζεις ένα ακριβό πομποδέκτη, πχ. το TS-2000 με ένα επίσης ακριβό interface (της τάξης των 250-350 Ευρώ) για να του δώσει την δυνατότητα για D-Star. Έτσι καταλήγεις σε μια πολυδάπανη λύση και δέσμευση ενός πομποδέκτη που κατά βάση είναι για τα βραχέα ενώ μπορείς να κάνεις το προφανές, δηλαδή απευθείας αγορά ενός φορητού π/δ για D-Star (π.χ. IC-Ε92) με σχεδόν τα ίδια χρήματα.
Ένας Γιαπωνέζος Ραδιοερασιτέχνης, ο Satoshi Yasuda 7M3TJZ / AD6GZ ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια πειράματα για εναλλακτικές λύσεις D-Star. Όλες οι λύσεις σήμερα, με μερικές εξαιρέσεις, βασίζονται στην δική του δουλειά.
Node adaptor. Το Node adaptor είναι μια πλακέτα η οποία συνδέεται αφενός σε έναν αναλογικό πομποδέκτη που έχει δυνατότητα 9600 Baud packet και αφετέρου σε έναν υπολογιστή μέσω μιας θύρας USB. Το σύστημα αυτό δεν σας απαλλάσσει από την αγορά π/δ D-Star απλά σας συνδέει μέσω Internet στο δίκτυο του D-Star εκεί που δεν υπάρχει πρόσβαση από τοπικούς επαναλήπτες.
Περισσότερα εδώ : http://enicomms.com/ και εδώ http://www.dutch-star.eu/
και εδώ http://w9arp.com/hotspot/
AMBE DV adaptor. Στην περίπτωση αυτή και με το κατάλληλο hardware και software έχουμε έναν αναλογικό πομποδέκτη με μια πλακέτα για D-Star και full δυνατότητες. Περισσότερα εδώ :
http://dstarradioclub-international.com/default.aspx
TS-2000 + DV Adaptor
Και εδώ : http://www.box73.de/catalog/product_info.php?products_id=2021&osCsid=dc
Ας δούμε τώρα και άλλες εναλλακτικές λύσεις χωρίς πομποδέκτη :
DVDONGLE. Το DV Dongle είναι μια μικρή συσκευή η οποία μπαίνει σε ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή μέσω μιας θύρας USB και σας επιτρέπει να συνδέεστε σε επαναλήπτες D-Star που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο που έχει γράψει ο Robin AA4RC, το D-Plus. Περισσότερα εδώ : http://www.dvdongle.com/DV_Dongle/Home.html
DVAP. Ο Robin έβγαλε πρόσφατα και ένα άλλον προϊόν που μοιάζει με το DV Node adaptor λέγεται DVAP και είναι στην ουσία ένα GMSK Node adaptor με ένα μικρό ενσωματωμένο πομποδέκτη στα 2 Μ (10mW). Το σύστημα αυτό δεν σας απαλλάσσει από την αγορά π/δ D-Star. Δείτε το εδώ :
http://www.dvapdongle.com/DV_Access_Point_Dongle/Home.html
DIGITAL VOICE WITH Soundcard, από τον Jonathan Naylor G4KLX.
Για να πετύχει αυτή η συνταγή χρειάζεται το λογισμικό του Jonathan. Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με 2 κάρτες ήχου (στην μία πάει μικρόφωνο μεγάφωνο), ένα DV Dongle, ένας αναλογικός πομποδέκτης με δυνατότητα Packet 9600 Baud και τέλος ένα interface για την διαχείριση του PTT του πομποδέκτη.
Στο επόμενο SV-NEA θα υπάρχει ένα άρθρο με το ίδιο θέμα αλλά πολύ περισσότερες πληροφορίες μαζί με μια λίστα αναλογικών πομποδεκτών οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές D-Star.
Αν οι ιδέες σας φαίνονται μπερδεμένες η περίπλοκες θα ειναι χαρά μας να σας δώσουμε περισσότερες εξηγήσεις προσωπικά η με e-mail.
Πολλά 73!
RAAG WEB TEAM

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εξετάσεις Ραδιοερασιτεχνών Περιόδου Σεπτ-Οκτ 2010 στο Ν. Φλώρινας

Διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 στο κτίριο του ΟΑΕΔ Φλώρινας οι Εξετάσεις Ραδιοερασιτεχνών Περιόδου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2010. Από τις 22 υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες, επέτυχαν οι 16. Το Δ.Σ. της Ραδιολέσχης Φλώρινας τούς καλοσωρίζει στην ραδιοερασιτεχνική οικογένεια και εύχεται να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν τις δράσεις του Συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Μεταφορών-Επικοινωνιών Φλώρινας και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Φλώρινας για την άψογη συνεργασία που επέδειξαν.

Από το Δ.Σ. της Ραδιολέσχης Φλώρινας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο για το D-Star - Φλώρινα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010


Όσοι συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο για τις Ψηφιακές Επικοινωνίες (D-Star), παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2385028556 (Βοζινίδης Κώστας, sv2fav, Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Φλώρινας).
Από το Δ.Σ. της Ραδιολέσχης Φλώρινας

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ενημερωτική Συνάντηση των Μελών της Ραδιολέσχης Φλώρινας

Καλούνται τα μέλη της Ραδιολέσχης Φλώρινας σε Ενημερωτική Συνάντηση την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 7.30 μμ στο Καφέ "ΤΟΤΕ" στη Φλώρινα, στη γωνία των οδών Σίνη Κοντογούρη και Πρεσπών, σχετικά με τις Εξετάσεις Ραδιοερασιτεχνών στο Ν. Φλώρινας που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 πμ στο κτίριο του ΟΑΕΔ Φλώρινας.
Από το Δ.Σ.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Εκδότη Νίκου Κασίμη στον Αθήνα 9,84 FM

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αθήνα 9,84 FM
Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 00:10 (12:10) μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Σαββάτου, η γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή της Δώρας Αποστόλου “Η νύχτα μυρίζει γιασεμί”, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, φιλοξένησε τον εκδότη του περιοδικού “Ραδιοτηλεπικοινωνίες” Νικόλαο Κασίμη.
Μαζί με την Δώρα και παρέα με τις όμορφες μπαλάντες και ροκιές της νύχτας, συζήτησαν για την ωραία πρωτοβουλία του κ. Κασίμη να λάβει μέρος μαζί με μια ομάδα αναγνωστών του περιοδικού, ραδιοερασιτεχνών και φίλων του αθλητισμού στον επετειακό 28ο Μαραθώνιο, ώστε μαζί με τον εορτασμό των 2.500 χρόνων, να γίνει παράλληλα και μια προσπάθεια προβολής και στήριξης του ανεκτίμητου έργου των εθελοντών της Ε.Ο.Δ., την οποία προσφέρθηκαν να συνοδεύσουν με τις ειδικά εξοπλισμένες τηλεπικοινωνιακά μηχανές τους καθ' όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου, μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε.).
Ακούστε τη συνέντευξη

Περιοδικό Dubus για Θέματα VHF - UHF - SHF

To γνωστό περιοδικό Dubus, που ειδικεύεται σε θέματα VHF - UHF - SHF είναι πλέον διαθέσιμο μέσω της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (4 τεύχη των 100 σελίδων ετησίως). Επίσης είναι διαθέσιμα και όλα τα παλαιότερα τεύχη με την μορφή τόμων και με τίτλο DUBUS TECHNIC 6, 7, 8 και 9. Οι εκδόσεις αυτές είναι σε μέγεθος Α5 και έχουν περίπου 380 σελίδες γεμάτες με τεχνικές περιγραφές σε θέματα VHF - UHF - SHF.
Όλα είναι διαθέσιμα στην τιμή των 27 Ευρώ (τα 2 ευρώ για τα έξοδα του Paypal) για 1 ετήσια συνδρομή στο Dubus η 1 τόμο με παλαιότερα τεύχη.
Πληροφορίες εδώ : http://www.raag.org/displayITM1.asp?ITMID=278&LANG=GR

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πύλη του ΕuroΒureauQSL για την Ελλάδα ο Σ.Ε.Ρ.

Πύλη του ΕuroΒureauQSL για την Ελλάδα ο Σ.Ε.Ρ.
Οι ευχές και οι προσπάθειές μας για την παροχή υπηρεσιών Bureau σε ΚΑΘΕ Έλληνα ραδιοερασιτέχνη ΔΩΡΕΑΝ απέδωσαν καρπούς. Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2010 ο Σ.Ε.Ρ. είναι επίσημα το σημείο υποδοχής και προώθησης των καρτώνQSL που διακινούνται μέσω του ΕuroΒureauQSL. Το ΕuroΒureauQSL είναι επίσημο όργανο της EURAO (European Radio Amateurs' Organization) και ο Σ.Ε.Ρ. διεκπεραιώνει τις τελικές λεπτομέρειες ένταξής του εντός ολίγων ημερών.
Ο Σ.Ε.Ρ. έχει αναλάβει την υποχρέωση να παραδώσει ΔΩΡΕΑΝ όλες τις κάρτες QSL που θα παραλάβει μέσω του δικτύου ΕuroΒureauQSL στον παραλήπτη ΑΤΕΛΩΣ και χωρίς την προϋπόθεση να είναι μέλος του Σ.Ε.Ρ. Καλούμε ΌΛΟΥΣ τους Συλλόγους της περιφέρειας να συνεργαστούν με τον Σ.Ε.Ρ. έτσι ώστε η διανομή των καρτών να γίνεται τοπικά. Λεπτομέρειες για την λειτουργία του Bureau θα ανακοινωθούν σύντομα.
Θέλουμε επίσης να σας μεταφέρουμε τις ευχές και το καλωσόρισμα του καλού φίλου και συναδέλφου Sam EA3CIW καθώς επίσης και του Gust Marions ON7GZ προέδρου της V.R.A. (Vlaamse RadioAmateurs) από το Βέλγιο όλων των Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών στην οικογένεια της EURAO.