Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ψηφιακός επαναλήπτης SV1Y (Όρος Πάρνηθα)


Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για την εγκατάσταση του ψηφιακού επαναλήπτη SV1Y στην κορυφή του Όρους Πάρνηθα.
ID: SV1Y B TX 438.425 MHz RX 430.825 MHz (UHF DIGITAL VOICE)
ID: SV1Y A TX/RX 1240.725 MHz (DIGITAL DATA)
ID: SV1Y B TX 438.425 MHz RX 430.825 MHz
Λόγω καθυστέρησης στην παράδοση της UHF κεραίας και του Heliax καλωδίου που είχαμε παραγγείλει απο ξένο οίκο, έχει τοποθετηθεί μια εφεδρική κεραία μόλις 3 μέτρα απο το έδαφος, περιορίζοντας σημαντικά την ραδιοκάλυψη του.
Σύντομα θα πραγματοποιηθεί τεχνική επίσκεψη στο σημείο, με σκοπό την τοποθέτηση των παραπάνω υλικών, ειδικού βραχίονα επί του πυλώνα σε ύψος 35μ. και band pass φίλτρου απόρριψης ανεπιθύμητων σημάτων (βλέπε Ραδιοτηλεοπτικά).
Σε δοκιμές που πραγματοποίησαν οι σταθμοί SW1GZL & SW1KWC, διεπίστωσαν την δυνατότητα αρκετά εύκολης πρόσβασης, με φορητό πομποδέκτη, απο την αστική ζώνη της Αθήνας.
Πιστεύουμε πως αμέσως μετά την τοποθέτηση της κεραίας, στο προβλεπόμενο ύψος σε συνδυασμό με το απαραίτητο φίλτρο στο δέκτη του επαναλήπτη, θα έχουμε ένα απολύτως επιχειρησιακό σύστημα.
Η τεχνική μας ομάδα, έχει μεριμνήσει για όλες τις αντικεραυνικές προστασίες των καλωδίων RF, ETHERNET & POWER SUPPLY.
ID: SV1Y A TX/RX 1240.725 MHz
Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, θα ενεργοποιηθεί σύντομα και ο κόμβος 1,2 GHz Data στη συχνότητα 1240,725 MHz με διακριτικό SV1Y A.
Η χρήση του απαιτεί πρώτα την απόκτηση του σχετικού πομποδέκτη IC-ID1 της ICOM με δυνατότητα μετάδοσης διαμόρφωσης GMSK & FM.
Ο συγκεκριμένος κόμβος θα μπορεί να αναμεταδόσει τοπικά και απομακρυσμένα, συνδέοντας τους χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας τους παράλληλα την δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet).
Αναλυτικές οδηγίες χρήσης, θα δημοσιεύσουμε αμέσως μετά την ενεργοποίηση του κόμβου.
Έν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν και ευχόμαστε καλές δοκιμές.
Η τεχνική ομάδα του Σ.Ε.Ρ.
Πηγή : http://www.hag.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=138:--sv1y--&catid=35:latest-news&Itemid=18