Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

150ο Τεύχος του SVNEA




Κυκλοφόρησε το 150ό τεύχος του περιοδικού SV NEA με πλούσια ύλη από τις εκδηλώσεις της Ε.Ε.Ρ. και άλλων συλλόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και με ενδιαφέροντα άρθρα ραδιοερασιτεχνικού ενδιαφέροντος. Στο τεύχος αυτό θα βρείτε επίσης τα αποτελέσματα του διαγωνισμού συγγραφής τεχνικών άρθρων καθώς και το άρθρο, που πήρε το 1ο βραβείο.
Και μια σημαντική πρωτοποριακή καινοτομία, που σας προσφέρει η ψηφιακή έκδοση από αυτό το τεύχος: Οι υπερσύνδεσμοι (link), που περιλαμβάνονται στα άρθρα, είναι πλέον ενεργοί! Δηλαδή, ο αναγνώστης μπορεί, πατώντας επάνω στο link που τον ενδιαφέρει, να μεταφερθεί άμεσα από το άρθρο στο διαδίκτυο ή να στείλει e-mail.
Για να κατεβάσετε το νέο τεύχος, θα πρέπει να είστε μέλος της Ε.Ε.Ρ. και να έχετε εγγραφεί στην Περιοχή Μελών της ιστοσελίδας μας. Όσοι δεν έχετε ακόμα εγγραφεί, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:
  • Ανοίγετε την ιστοσελίδα μας www.raag.org και επιλέγετε το σύνδεσμο «ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ» (πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα).
  • Στη συνέχεια επιλέγετε το «ΕΓΓΡΑΦΗ»
  • Στο παράθυρο που θα ανοίξει συμπληρώνετε τις αιτούμενες πληροφορίες:
    • Ονοματεπώνυμο
    • Διακριτικό
    • Password
    • Ηλεκτρονική διεύθυνση
  • Μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα, που θα επιβεβαιώνει την εγγραφή σας στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ.

Τα μη μέλη, που θέλουν να διαβάζουν το μοναδικό αμιγώς ραδιοερασιτεχνικό περιοδικό, μπορούν να γίνουν συνδρομητές του περιοδικού SV NEA με ετήσια συνδρομή € 18 (ή € 20 για πληρωμή με Paypal μέσα από την ιστοσελίδα μας: www.raag.org à ΕΚΔΟΣΕΙΣ / ΕΙΔΗ, link: http://www.raag.org/displayITM1.asp? ITMID=12&LANG=GR).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσειτε με τη Γραμματεία της Ε.Ε.Ρ. στο e-mail raag-hq@raag.org ή τηλεφωνικά κάθε Τετάρτη 5:00 – 9:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 210-522.6516.




 
Υπενθυμίζουμε ότι η ανώτατη ισχύς ραδιοεραστεχνικού σταθμού βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είναι για μεν την κατηγορία 1 (SV) από 1.8-29.7 MHz 500W από 50MHz-440MHz 100W και πάνω από τους 1240MHz 50W, για δε την κατηγορία Εισαγωγικού επιπέδου (SY) στις περιοχές 7-14-21-28 -144MHz-430MHz 10W (σε όλες τις περιπτώσεις αναφερόμαστε σε  ισχύ εξόδου κορυφής πριν την κεραία).
Όλοι οι επαναλήπτες VHF της Ε.Ε.Ρ. είναι με διαμόρφωση narrow, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το ίδιο εύρος διαμόρφωσης, διαφορετικά να μιλάτε χαμηλότερα στο μικρόφωνο για να σας "περνάει" ο επαναλήπτης.
Στα 6Μ η συχνότητα 50.110 είναι για μικρές κλήσεις και αναγγελία QSY σε άλλη συχνότητα.
Απαγορεύεται από τον νόμο η εκπομπή με χρήση άλλου διακριτικού. Αν κάποιοι παρανομούν η πράξη τους δεν απαλλάσσει τους υπόλοιπους από την ευθύνη!
Βοηθείστε να γίνει το APRS δίκτυο χρήσιμο, μην χρησιμοποιείτε πλέον τα path: RELAY, TRACEN-n, WIDEN-n παρά μόνο το WIDE2-2 για fixed και mobile.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
Παύλου Μελά 42, 121 31, Περιστέρι
Τηλ.: +30 210 52 26 516
Fax: +30 210 52 26 505
E-mail: raag-hq@raag.org



unsubscribe from this list    update subscription preferences

Email Marketing Powered by MailChimp