Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

ΕΕΡ - SV1O Hybrid Repeater

Ο Υβριδικός επαναλήπτης SV1O που τοποθετήθηκε πρόσφατα στα Γεράνεια έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και λειτουργεί αναλογικά και ψηφιακά. Η κάλυψη είναι καλή σε πολλά σημεία της Αθήνας, στην Βόρεια και ΝΑ Πελοπόννησο αλλά και σε σημεία της Εύβοιας. Η πρόσβαση υπάρχει και μέσω του Internet (Wires-x η PDN (portable digital node). To wires-x node έχει node id# 34237 και room id # 44237 (SZ1SV).
Συχνότητα 145.762.5 MHz - 600KHz shift- 88.5Ηz sub tone.
Όσοι ακούν τον επαναλήπτη αναλογικά καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουν TSQL στην λήψη για να μην ενοχλούνται από τις ψηφιακές εκπομπές ενδιάμεσα.Σε περίπτωση που βλέπετε το σήμα του επαναλήπτη ενεργοποιημένο, θεωρήστε ότι μπορεί να λειτουργεί σε mode που δεν ακούτε (αναλογικά η ψηφιακά), αφήστε τον να ηρεμήσει για ένα λεπτό και περισσότερο πριν καλέσετε και θα απαντήσει αυτόματα στο mode που τον καλείτε (Automatic mode selection) αναλογικά η C4FM. Προσοχή μόνο DN mode (Digital narrow) σε C4FM.
Ο επαναλήπτης δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε την ψηφιακή διαμόρφωση ακόμα και αν δεν έχετε DMR και να αξιοποιήσετε και τον Yaesu πομποδέκτη που είναι εφοδιασμένος με ysf η Wires-x και δεν ξέρετε τι να τον κάνετε. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα δωμάτια CQ UK και CQ USA που έχουν την μεγαλύτερη κίνηση αλλα και σε οποιδήποτε άλλο επιθυμείτε. Το σύστημα αυτόματα θα επιστρέψει στο αρχικό δωμάτιο (SZ1SV) μετά την παρέλευση συγκεκριμένου χρόνου.
Παράλληλα υπάρχει πρόσβαση και μέσω DMR (TG20208) μέσω μια γέφυρας στον Ελληνικό Server του Brandmeister που ενώνει το δίκτυο DMR με τα δύο C4FM δίκτυα με το YSF Reflector Hellas Zone και το WIRES-x του SV1O.
Παρακαλούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους, τουλάχιστον σε αυτή την αρχική φάση να μην γίνονται ιδιαίτερα μακροσκελή QSO προκειμένου να διαπιστωθεί η αρμονική συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών δικτύων που εμπλέκονται. Για ότι νεότερο μπορείτε να παρακολουθείτε το FB της Ε.Ε.Ρ. και την σελίδα https://wiki.brandmeister.network/index.php/Greece


 
Όλοι οι επαναλήπτες VHF της Ε.Ε.Ρ. είναι με διαμόρφωση narrow, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το ίδιο εύρος διαμόρφωσης, διαφορετικά να μιλάτε χαμηλότερα στο μικρόφωνο για να σας "περνάει" ο επαναλήπτης.Βοηθείστε να γίνει το APRS δίκτυο χρήσιμο, μην χρησιμοποιείτε πλέον τα path: RELAY, TRACEN-n, WIDEN-n παρά μόνο το WIDE2-2 για fixed και mobile.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
Παύλου Μελά 42, 121 31, Περιστέρι
Τηλ.: +30 210 52 26 516
Fax: +30 210 52 26 505
E-mail: raag-hq@raag.org