Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Ρ. - Κοπή πίτας, αγιασμός και εγκαίνια νέων ιδιόκτητων γραφείων της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ)

Μέσα στα κατάμεστα, από μέλη της ΕΕΡ που είχαν έρθει από όλη την Ελλάδα, νέα ιδιόκτητα γραφεία και εντευκτήρια της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ) στην οδό Παύλου Μελά 42 στο Περιστέρι έγινε τη Κυριακή στις 17 Φεβρουάριου 2013 το πρωί ο αγιασμός, η κοπή της βασιλόπιτας και τα εγκαίνια του πολύ φιλόξενου χώρου της ΕΕΡ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με θερμό καλωσόρισμα από τον πολύ δραστήριο Γενικό Γραμματέα της ΕΕΡ κ. Σωτήριο Βανικιώτη SV1HER.
Ακολούθησε δοξολογία και αγιασμός των νέων ιδιόκτητων γραφείων και εντευκτηρίων από το ιερέα κ. Παντελεήμων (απο τον ιερό ναό του Αγίου Αντώνιου).
Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας από τον πρόεδρο της ΕΕΡ κ. Μανώλη Δαρκαδάκη και τέλος έγιναν και τα εγκαίνια του χώρου από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Παπαντωνίου και τον πρόεδρο της Ε.Ε.Ρ. κ. Μανώλη Δαρκαδάκη.
Κατά την σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαντωνίου εξήρε το έργο και την δράση των εθελοντών ραδιοερασιτεχνών της ΕΕΡ που ακούραστα βοήθησαν πολλές φορές και συνεχίζουν να βοηθούν σε κάθε ζήτηση και ανάγκη της πολιτείας και του κράτους. Πολλές φορές αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία και βοήθεια της ΕΕΡ στην αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών κι δήλωσε ότι τι κέντρο επικοινωνιών της αντιπεριφέρειας θα είναι τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ)
Ο κ. Στυλιανός Κανέλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου δήλωσε ικανοποιημένος που η Ε.Ε.Ρ. βρίσκεται πλέον στο Περιστέρι και αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Περιστερίου με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ).
Μας τίμησαν με τη παρουσία τους:
κ. Κωνσταντίνος Παπαντωνίου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.
Πατήρ Παντελεήμων, εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.
κ. Νικόλαος Παπαουλάκης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
κ. Στυλιανός Κανέλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου
κα Ιωάννα Πανταλάκη, Περιφερειακή σύμβουλος
κα Δαφνομήλη Αθηνά, Κοινοτική Σύμβουλος Περιστερίου
κ. Γεώργιος Βανικιώτης, Κοινοτικός Σύμβουλος Περιστερίου
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ασθενειών δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν κι έστειλαν ευχές οι κ.κ.:
Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Εσωτερικών.
Κωνσταντίνος Καράμπελας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σάκης Ζορπίδης Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου.
Από εφημερίδες και περιοδικά παρευρέθηκαν (με σειρά προσέλευσης) και τους ευχαριστούμε πολύ:
κα Χριστίνα Αντωνάτου από ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
κα Βασιλική Αλεξανδροπούλου απο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
κα Σταθοπούλου από Η ΠΡΩΤΗ.
κα Μαριάννα Ιωαννίδη - Στεφανάκη από ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
==============================
Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός Ραδιοερασιτεχνικός Σύλλογος με σκοπό τη διάδοση του Ραδιοερασιτεχνισμού, την προαγωγή των συμφερόντων της Υπηρεσίας Ερασιτέχνη και Υπηρεσίας Ερασιτέχνη Μέσω Δορυφόρου, τη νομική τους εκπροσώπηση εντός και εκτός της Ελλάδος και τον πειραματισμό με σκοπό την πρόοδο της τέχνης και της τεχνικής των ραδιοεπικοινωνιών. Στους σκοπούς του είναι ακόμα η εγκατάσταση δικτύων επικοινωνίας ως προσφορά βοηθείας προς το κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις καταστροφών, θεομηνιών και εκτάκτων αναγκών και η προώθηση και διατήρηση των πολιτιστικών σχέσεων, της φιλίας και των υψηλών ιδανικών της ραδιοερασιτεχνική κοινότητας.
Ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα ιδρύθηκε το 1958 με την 6567/58 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται ανά διετία από τη Γενική Συνέλευση των Μελών του. Έχει ως μέλη της τους περισσότερους εν ενεργεία ραδιοερασιτέχνες στη χώρα (περίπου 1.500) και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (INTERNATIONAL AMATEUR RADIO UNION – I.A.R.U.). Η Ε.Ε.Ρ. εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες με συχνές επαφές με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) και τις Περιφέρειες.
Στο συνεχές έργο της Ένωσης για τη διάδοση του ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα από την ίδρυσή της το 1958 μέχρι σήμερα περιλαμβάνονται:
* Εκπροσώπηση της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς με συμμετοχή στα διεθνή συνέδρια (ITU, IARU, GAREC) και στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του ραδιοερασιτεχνισμού παγκοσμίως.
* Εγκατάσταση και συνεχής συντήρηση εκτενούς δικτύου αναμεταδοτών και επαναληπτών, φωνής και δεδομένων, σε όλη την Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποιείται από τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες καθημερινά αλλά και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
* Συγκρότηση και εξοπλισμός των Ομάδων Έκτακτης Ανάγκης, που σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης παρέχουν τηλεπικοινωνιακή κάλυψη στις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες. Οι ΟΕΑ ΕΕΡ είναι ενταγμένες στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας και έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΓΓΠΠ και το ΕΚΑΒ.
* Συνεργασία με Ομάδες Έκτακτης Ανάγκης του εξωτερικού: Ήδη έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τη γαλλική Ομοσπονδία Ραδιοερασιτεχνών για την Πολιτική Προστασία (FNRASEC), ενώ εκπρόσωποι της αρμόδιας Επιτροπής (Ε.Κ.Ε.Αν.) της Ε.Ε.Ρ. συμμετείχαν το 2007 σε ασκήσεις στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ανδόρα σε συνεργασία με τις τοπικές Οργανώσεις.
* Διατήρηση εντευκτηρίων για τις συναντήσεις των μελών της. Ο σταθμός της Ένωσης με το διακριτικό SZ1SV και με χειριστές μέλη της Ε.Ε.Ρ. έχει συμμετάσχει επανειλημμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς (contests) αλλά και σε διάφορες σημαντικές ραδιοερασιτεχνικές εκδηλώσεις και εθνικές επετείους.
* Διενέργεια μαθημάτων για υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες αλλά και σεμιναρίων συνεχούς επιμόρφωσης για τους ήδη αδειούχους.
* Έκδοση εγχειριδίων για την προετοιμασία των υποψηφίων για τις εξετάσεις απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, αλλά και για άλλα ραδιοερασιτεχνικά θέματα, όπως οι ψηφιακές επικοινωνίες. Επίσης, έκδοση βοηθήματος για τους καινούργιους ραδιοερασιτέχνες με τον εύγλωττο τίτλο «Για μια Καλή Αρχή».
* Έκδοση του μοναδικού αμιγώς ραδιοερασιτεχνικού διμηνιαίου περιοδικού "SV NEA" για την ενημέρωση και επιμόρφωση των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών, που συμπληρώνει αυτή τη στιγμή αισίως τα 25 χρόνια συνεχούς έκδοσής του και τα 137 τεύχη.
* Διαχείριση του ελληνικού γραφείου ανταλλαγής καρτών QSL, που κατανέμει και διακινεί ανά έτος εκατοντάδες κιλά καρτών από και προς την Ελλάδα και το εξωτερικό.
* Διατήρηση ενημερωτικής ιστοσελίδας με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας υποψήφιος ή αδειούχος ραδιοερασιτέχνης και με σύνδεση σε file server με ραδιοερασιτεχνικές εφαρμογές, πληροφορίες για ραδιοσταθμούς από σπάνιες χώρες μέσω του δικτύου packet cluster και απεικόνιση θέσης ενός κινητού ή φορητού σταθμού σχεδόν σ’ ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο με το δίκτυο επαναληπτών απεικόνισης θέσης (APRS) που διαθέτει και συντηρεί.
* Πειραματική εγκατάσταση του συστήματος πρωτοποριακής τεχνολογίας D-STAR (Digital Smart Technologies for Amateur Radio), που αναπτύχθηκε από τους Ιάπωνες ραδιοερασιτέχνες σε συνεργασία με την εταιρεία ICOM. Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών περιλαμβάνεται στις 3 πρώτες ευρωπαϊκές Ενώσεις που εγκατέστησαν το σύστημα αυτό, το οποίο αναμένεται στο άμεσο μέλλον να κυριαρχήσει στην τεχνολογία.
* Ασφάλιση των εγκαταστάσεων των μελών στην Εθνική Ασφαλιστική για αστική ευθύνη έναντι τρίτων.
* Παροχή νομικών συμβουλών από εξειδικευμένο σε ραδιοερασιτεχνικά θέματα δικηγόρο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ρ. έχει ως εξής:
- Δαρκαδάκης Μανώλης, SV1IW, Πρόεδρος
- Τράικος Ιωάννης, SV1GE– Αντιπρόεδρος
- Βανικιώτης Σωτήριος, SV1HER – Γενικός Γραμματέας
- Δαρκαδάκη Νατάσα, SV1KP – Ταμίας
- Σακαλής Κλεάνθης, SV1JG
- Μακρής Ιωάννης, SV1AGU
- Διαλεκτός Ιωάννης, SV1GYG
Τα Εντευκτήρια της Ε.Ε.Ρ., στα οποία είναι εγκατεστημένος ο ραδιοερασιτεχνικός σταθμός με διακριτικό SZ1SV, ευρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και είναι ανοικτά για τα μέλη και μη κάθε Τετάρτη 5:00 – 9:00 μμ. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις εξετάσεις απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη γίνονται στον ίδιο χώρο κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6:00 – 9:00 μμ.
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
Π. Μελά 42, 12131 Περιστέρι
Τηλ.: +30 210 52 26 516
Fax: +30 210 52 26 505
E-mail: raag-hq@raag.org
Web Site: www.raag.org
==============================
Σας ευχαριστούμε.
Για την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
-----------------------------------------
Σωτήριος Βανικιώτης - SV1HER
Γενικός Γραμματέας
Τηλ.. 693-2671602
Τηλ./ Fax οικίας: 210-5765283
email: sv1her@raag.org & vanikiotis@freemail.gr & sv1her@sz1sv.org
Radio e-mail: sv1her@winlink.org
Internet: http://www.qrz.com/db/sv1her
SKYPE: sotirios.vanikiotis
OOVOO: sotirios.vanikiotis
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
Γραφεία: Παύλου Μελά 42, 12131 Περιστέρι (Αθήνα)
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ. 3564, Τ.Κ. 10210 Αθήνα
Τηλ: 210 5226516
Φαξ: 210 5226505
http://www.raag.org
-----------------------------------------