Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

RAAG NEWSLETTER - Η FlexRadio Systems® and η NW Digital Radio προσφέρουν μια λύση συμβατή με το D-STAR


Η FlexRadioSystems® and η NWDigitalRadio προσφέρουν μια λύση συμβατή με το  D-STAR

Η εταιρεία  FlexRadio ®, μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες ραδιοερασιτεχνικών πομποδεκτών με την τεχνολογία SDR πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα μια ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού της SmartSDR ™ για την υποστήριξη του D-STAR πρότυπου σε συνδυασμό με την χρήση του ThumbDV . To  ThumbDV  είναι ένα usb dongle που υποστηρίζει την αποδιαμόρφωση του D-Star από την εταιρεία NW Digital.Έτσι οι Ιδιοκτήτες ενός πομποδέκτη FLEX-6000 ™ Signature Series θα μπορούν να έχουν  την κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση του D-Star  προσθέτοντας απλά και μόνο το ThumbDV ™ σε μία από τις διαθέσιμες θύρες USB του υπολογιστή τους.  Η λειτουργία του D-STAR τότε θα ενεργοποιηθεί μέσω του λογισμικού SmartSDR ™.

Η εταιρική σχέση της NW Digital και της FlexRadio systems σφυρηλατήθηκε  στην  DCC (Digital communication conference) του 2014, εκεί δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες  της FlexRadio να προσθέσουν τη λειτουργία  του D-STAR  στους FLEX-6000 πομποδέκτες τους, ως συστατικό μιας αυξανόμενη ψηφιακής δραστηριότητας όπως ανέφερε ο Steve Hicks, N5AC, αντιπρόεδρος των Μηχανικών για τα FlexRadio συστήματα.

Είναι σημαντικό να συνεργάζεσαι με την Flex για να προσθέσεις το D-STAR  στους παγκόσμιας κλάσης πομποδέκτες τους και είμαι ενθουσιασμένος που παίρνω μέρος σε μια διαρκή εξέλιξη της ψηφιακής μετάδοσης με διαφορετικούς τρόπους ανέφερε ο  Bryan Hoyer, K7UDR, σύμβουλος της NW Digital.

Το D-STAR στα HF είναι ένα αναπτυσσόμενο μέσο με καθημερινά δίκτυα σε όλες τις μπάντες από τα 80-6 m, καθώς και τοπικά δίκτυα σε simplex και αναμεταδότες στα VHF/UHF.

73

RAAG Web team

 
Όλοι οι επαναλήπτες VHF της Ε.Ε.Ρ. είναι με διαμόρφωση narrow, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το ίδιο εύρος διαμόρφωσης, διαφορετικά να μιλάτε χαμηλότερα στο μικρόφωνο για να σας "περνάει" ο επαναλήπτης.
Βοηθείστε να γίνει το APRS δίκτυο χρήσιμο, μην χρησιμοποιείτε πλέον τα path: RELAY, TRACEN-n, WIDEN-n παρά μόνο το WIDE2-2 για fixed και mobile.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
Παύλου Μελά 42, 121 31, Περιστέρι
Τηλ.: +30 210 52 26 516
Fax: +30 210 52 26 505
E-mail: raag-hq@raag.org