Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

M.O.U. (Memorandum of Understanding) για συνεργασία σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης μεταξύ των Εθνικών Ραδιοερασιτεχνικών Ενώσεων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

M.O.U. (Memorandum of Understanding) για συνεργασία σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης μεταξύ των Εθνικών Ραδιοερασιτεχνικών Ενώσεων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.Υπογράφτηκε στις 27 Ιουλίου 2013 στο Rozhen της Βουλγαρίας σε επίπεδο Εθνικών ραδιοερασιτεχνικών Ενώσεων Memorandum of Understanding μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας .
Αρχικά  υπέγραψαν οι δύο από τους 3 πρόεδρους, ο Viktor Tzenkov, LZ3NN εκπροσωπώντας την  B.F.R.A. (Bulgarian Federation of Radio Amateurs) και ο Μανώλης Δαρκαδάκης SV1IW εκπροσωπώντας την Ε.Ε.Ρ. (Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών).
Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2013 ολοκληρώθηκε η υπογραφή του M.O.U. με την υπογραφή του Τούρκου πρόεδρου Αziz Sasa, TA1E που εκπροσωπεί την T.A.R.C.(Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) και ο οποίος τελικά δεν είχε καταφέρει να παρευρεθεί στην Βουλγαρία.

 

Η συνάντηση οργανώθηκε  με ευκαιρία την διεθνή άσκηση εκτάκτου ανάγκης που οργανώνει η Βουλγάρικη Εθνική Ραδιοερασιτεχνική Ένωση (B.F.R.A.) μια φορά τον χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Οι τρεις χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία) έχουν μια μακρά ιστορία σε δοκιμασίες από φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα.  Ένας από τους πρώτους στόχους του ραδιοερασιτεχνισμού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι η υποστήριξη των δικτύων επικοινωνίας όταν η ανθρώπινες ζωή και η περιουσία είναι σε κίνδυνο. Η συμφωνία αφορά όχι μόνο υποστήριξη στις περιπτώσεις αυτές  αλλά και την κάλυψη γεγονότων που προωθούν και ενισχύουν τον ραδιοερασιτεχνισμό, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων  και των λαών όπως το Field Day, την υποστήριξη τοπικών η παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων, των επαφών μαθητών σχολείων με το διεθνή διαστημικό σταθμό, τις Προσκοπικές δραστηριότητες σε Jamboree και άλλων παρόμοιων γεγονότων.
Οι 3 χώρες είχαν ήδη μέχρι σήμερα μακρά άτυπη συνεργασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ραδιοερασιτέχνες από την Ελλάδα συμμετείχαν σε αποστολές βοηθείας προς τις γείτονες χώρες.

Στην αποστολή για την υπογραφή του M.O.U. εκτός από το πρόεδρο της Ε.Ε.Ρ. συμμετείχε και ο Έφορος της Επιτροπής Κάλυψης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΚΕΑν / ΟΕΑ) κ. Χρήστος Κουγιουμτζόγλου SV1IYA ο οποίος εκπροσώπησε τις Ελληνικές Ο.Ε.Α.  ως παρατηρητής κατά  την διάρκεια της διεθνής άσκησης εκτάκτου ανάγκης που οργάνωσε η Βουλγάρικη Εθνική Ραδιοερασιτεχνική Ένωση (B.F.R.A.)

Περισσότερες πληροφορίες  θα δημοσιευτούν σε επόμενο τεύχος του περιοδικού SVNEA.
Σχετική ανακοίνωση και φωτογραφίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες της ΕΕΡ σε αυτόν τον υπερσύνδεσμο: http://www.raag.org/news.asp?ITMID=616&LANG=GR

Την ανακοίνωση στις ιστοσελίδες της International Amateur Radio Union (IARU) θα τη βρείτε εδώ:
http://www.iaru-r1.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1191%3Amemorandum-of-understanding-between-bfra-raag-and-trac-&catid=1%3Alatest-news&Itemid=50&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter



Σας ευχαριστούμε

Για την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, την ΕΚΕΑΝ & τις ΟΕΑ
-----------------------------------------
Σωτήριος Βανικιώτης - SV1HERΓενικός Γραμματέας ΕΕΡ.
Έφορος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων.
IARU National Emergency Communications Coordinator.


Τηλ. 693-2671602 (wind), 6943-70-6943 (vodafone), 698-4313429 (cosmote)
Τηλ./Fax οικίας: 210-5765283
email: sv1her@raag.org  & vanikiotis@freemail.gr & sv1her@sz1sv.org
Radio e-mail: sv1her@winlink.org


SKYPE: sotirios.vanikiotis
OOVOO: sotirios.vanikiotis

Ένωση Ελλήνων ΡαδιοερασιτεχνώνΓραφεία: Παύλου Μελά 42, 12131 Περιστέρι (Αθήνα)
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ. 3564, Τ.Κ. 10210 Αθήνα
Τηλ: 210 5226516
Φαξ: 210 5226505
http://www.raag.org
email: raag-hq@raag.org
-----------------------------------------