Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Εκδήλωση από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνών - Τετάρτη 13 Απριλίου 2011


Από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 7:30 μμ θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Hotel «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» στη Φλώρινα εκδήλωση και ομιλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοερασιτεχνών (World Amateur Radio Day), η οποία έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (IARU) και φέτος είναι η 86η επέτειος από την ίδρυση της IARU στις 18 Απριλίου του 1925.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ο Ραδιοερασιτεχνισμός κλείνει 18 χρόνια ζωής (1993-2011). Στην εκδήλωση θα γίνει επίδειξη επικοινωνιών στα βραχέα κύματα (HF), στα VHF και UHF και θα γίνουν επαφές με ραδιοερασιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και όλον τον κόσμο καθώς και επίδειξη των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας D-Star, η οποία συνδυάζει την ασύρματη επικοινωνία με τις δυνατότητες του Internet. Επίσης, θα προβληθούν φωτογραφίες και video από τις δραστηριότητες της Ραδιολέσχης Φλώρινας.
Στην εκδήλωση καλούνται να λάβουν μέρος και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες οι παλιοί «ραδιοπειρατές» της περιοχής μας των μεσαίων και των FM αλλά και οι «πρωτοπόροι ραδιοερασιτέχνες» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.
Από το Δ.Σ. της Ραδιολέσχης Φλώρινας