Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

SV1CDY - Τhe Best of Logging Software

Δεν σας κρύβω ότι εδώ και πολύ καιρό είχα την απορία για το ποιο ψηφιακό ημερολόγιο χαίρει περισσότερης εκτίμησης στη κοινότητάς μας, απ' όλα όσα κυκλοφορούν που δεν είναι και λίγα.
Πριν από λίγες μέρες, βρήκα ένα ενδιαφέρων blog στο οποίο υπήρχε μια παραπομπή στην ιστοσελίδα του CLUBLOG. Τι είναι όμως το CLUBLOG;
Το CLUBLOG είναι ένας διαδικτυακός τόπος, όπου μπορούμε να αναρτήσουμε, φυσικά σε ψηφιακή μορφή και εντελώς δωρεάν, το ημερολόγιο του σταθμού μας κυρίως αυτό που προέρχεται από ραδιοερασιτεχνική αποστολή, DX expedition. Τουλάχιστον αρχικά έτσι ξεκίνησε. Η δυνατότητα αναζήτησης διακριτικών (call sign) μέσα στο ημερολόγιο, το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο σε περίπτωση όπου υπάρχει αμφιβολία για το αν έχουμε κάνει επαφή (QSO) με τον σταθμό της DX expedition ή όχι, αφού το ημερολόγιο ενημερώνεται συνήθως άμεσα.
Όσοι από εσάς έχετε ανοίξει ένα αρχείο .ADI θα έχετε διαπιστώσει ότι στην επικεφαλίδα του παρέχει διάφορα στοιχεία, όπως και το λογισμικό που το δημιούργησε. Από εκεί προφανώς αντλεί τα στοιχειά το CLUBLOG και τα παρουσιάζει αναλυτικά, αφιερώνοντας μια ολόκληρη ιστοσελίδα δίνοντάς μας μια πλήρη εικόνα για τα ηλεκτρονικά ημερολόγια που χρησιμοποιεί η κοινότητά μας.


Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα στατιστικά:

73