Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ


ΟΜΙΛΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Ανακοίνωση του O.Ρ.Κ.
Αγαπητά μέλη,
Ο Όμιλος Ραδιοερασιτέχνων Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ραδιοερασιτέχνων (ΣΕΡ). Ο ΣΕΡ έχει ιδρυθεί το 2007 μέσα από μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης της ραδιοερασιτεχνικής ενασχόλησης.
Πρόκειται για ένα Σύλλογο ιδιαίτερης δυναμικής, με 1400 μέλη στο ενεργητικό του.
Είναι επίσης γεγονός πως το 75% των νέων ραδιοερασιτεχνών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, είναι μέλη του ΣΕΡ. Επιπλέον ο ΣΕΡ υπερηφανεύεται για τη δημιουργία του μοναδικού δικτύου αναμεταδοτών Πανελλαδικής εμβέλειας.
Στα πλαίσια της συνεργασίας ΟΡΚ-ΣΕΡ, ο ΣΕΡ σκοπεύει να προχωρήσει πλέον στη Δωρεά προς τον Όμιλο μας ενός σύγχρονου ψηφιακού αναμεταδότη, τεχνολογίας D-Star,
με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση του παραπάνω δικτύου αναμεταδοτών, καθώς και την αμεσότερη διασύνδεση των Ελλήνων και Κύπριων ραδιοερασιτεχνών.
Επιπλέον είναι ευχή όλων όπως αυτή η προσπάθεια των συλλόγων μας να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως ανταλλαγή τεχνογνωσίας,
κοινού σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, επιμορφωτικών σεμιναρίων, κ.ά.
Επιπλέον, ο Όμιλός μας σάς προσκαλεί σε Σεμινάριο με θέμα τις «ασύρματες ψηφιακές επικοινωνίες με διαμόρφωση DV (Digital Voice)» και πιο συγκεκριμένα την τεχνολογία «D-STAR».
Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης Δημήτρης Βελισσάρης, SV1EDZ. Στο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση του νέου αυτού συστήματος καθώς και ενημέρωση των δυνατοτήτων που παρέχονται στους χρήστες του.
Αναφορικά μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν :
- Λειτουργία DV. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
- Χρήση του συστήματος D-STAR.
- Ρυθμίσεις. Πώς και γιατί τις κάνουμε στον πομποδέκτη μας.
- Αποστολή και λήψη αρχείων (φωτογραφιών, κείμενο κτλ)
- Γεωγραφική θέση χρηστών του συστήματος.
Προκαταρτικά σας ενημερώνουμε ότι το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο της ΑΤΗΚ, που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΑΤΗΚ στη Λευκωσία, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, στις 9:45πμ.
Επιβεβαίωση της ημερομηνίας και χώρου θα σταλούν εντός των ημερών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής απευθυνθείτε στον Γ. Γραμματέα Νέστορα Ιακωβίδη (5Β4ΑΗΖ) έως την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011, στο e-mail cars@cyhams.org ή στο τηλέφωνο 99610855.