Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

CQ facebook 2014 - "to know us better my facebook friends" … πάει κι αυτό!!!

CQ facebook 2014
"to know us better my facebook friends"  … πάει κι αυτό!!!
Η ιδέα να αφήσουμε για λίγο το πληκτρολόγιο και τα post στο facebook Πρωτοχρονιάτικα και να πιάσουμε το μικρόφωνο για να ανταλλάξουμε ευχές αλλά και για να γνωριστούμε καλύτερα βρε αδερφέ, αποδείχτηκε για ακόμα μια χρονιά πολύ καλή ιδέα, αν κρίνω όχι μόνο από την συμμετοχή που φέτος ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από την περσινή, αλλά και από τα πολύ θετικά σχόλια που ακούστηκαν στον αέρα εκείνη τη μέρα για την ιδέα!!!
http://sv1cdy.blogspot.gr/2014/01/to-know-us-better-my-facebook-friends.html 
Στο κάλεσμα συμμετείχαν περισσότεροι από εβδομήντα συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες, που αψήφησαν την θέρμη που τους πρόσφεραν τα ζεστά κλινοσκεπάσματα και βρήκαν την δύναμη τελικά να τα αποχωριστούν προς χάριν του μοναδικού αυτού γεγονότος αλλά και της παρέας που μαζεύτηκε από πολύ νωρίς στο προγραμματισμένο ραντεβού στην πιο "καθαρή" συχνότητα που βρήκε ο Θωμάς ο SV2CLJ, στους 7,140MHz. Ναι αγαπητοί μου φίλοι, όταν άνοιξα το ράδιο, κατά τις 10:30, ο Θωμάς ήταν ήδη στον αέρα και διαχειριζόταν το … pileup!!!

Απ’ ότι πάντως θυμάμαι, πέρυσι είχαμε μαζευτεί κάτι παραπάνω από εξήντα σταθμοί, αφήνοντας μια πολύ ευχάριστη γεύση και αρκετή αισιοδοξία για το μέλλον, κάτι που επιβεβαιώθηκε φέτος και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Πάντως κάποιες απουσίες φέτος έγιναν αντιληπτές. Δεν θα κάτσω να γράψω τα διακριτικά των συναδέλφων που ακούστηκαν στον αέρα γιατί νομίζω ότι δεν έχει κάποιο νόημα.

Θα σημειώσω δυο γεγονότα που παρατήρησα και που μάλλον θα αλλάξουν λίγο το event του χρόνου. 
Πρώτον, θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε την ώρα και από του χρόνου να ξεκινάμε στις 10:00 (τοπική) αντί 11:00 που ήταν μέχρι τώρα και δεύτερον θα συμπεριλάβουμε, δοκιμαστικά για το 2015 και την μπάντα των 20 μέτρων, ούτως ώστε να δώσουμε την ευκαιρία και στους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες της διασποράς να επικοινωνήσουν μαζί μας, ανταλλάσοντας ευχές για το νέο έτος.

Σε αυτό το σημείο χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω περισσότερο, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και να ευχηθώ για ακόμα μια φορά Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, ευτυχισμένο το Νέο Έτος και ραντεβού σε 363 μέρες.

Ακολουθούν βίντεο με αποσπάσματα από τις συνομιλίες που είχαμε. Ευχαριστώ τους αγαπητούς φίλους και συναδέφους SV2OEL Αντώνιο, SV1EJD Θοδωρή και φυσικά SV7BVM τον Σταύρο για τα βίντεο.