Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - Νο 92 - Νοε-Δεκ 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
(Νο 92 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χριστούγεννα και παρά τη δύσκολη εποχή που όλοι μας διανύουμε, με κέφι και πολύ μεράκι, σας παρουσιάζουμε το τελευταίο τεύχος του 2010, το οποίο αφιερώνουμε σε όλους τους αναγνώστες που μας στηρίζουν και μας υποστηρίζουν, εκδηλώνοντας -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- την ιδιαίτερη αγάπη τους προς το περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες που από το 1995 και επί 15 συνεχή χρόνια, προσπαθεί να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, ένα ξεχωριστό αναγνωστικό κοινό το οποίο κινείται στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών, του ραδιοερασιτεχνισμού και μιας σύγχρονης τεχνολογίας που ολοένα εξελίσσεται με αφάνταστα γοργούς ρυθμούς...
Στο παρόν τεύχος, έχουμε την τιμή να προσκαλέσουμε όλους τους αναγνώστες μας στο 2ο Χειμερινό HAMFEST BAZAAR ΑΘΗΝΩΝ που διοργανώνεται και φέτος με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε.)! Ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια και συμπληρώστε εγκαίρως τη φόρμα για τη δωρεάν συμμετοχή σας, που θα βρείτε στη σελίδα 6.
Το πολύ αξιόλογο άρθρο όμως που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον κατά κόρον και παρουσιάζεται αναλυτικά για πρώτη φορά, μετά από παράκληση πολλών αναγνωστών, είναι ένας πλήρης οδηγός χρήσης ψηφιακών επικοινωνιών D-STAR, για κάθε τύπο σύνδεσης, με παραδείγματα, λεπτομερή ανάλυση, συχνότητες επαναληπτών και οδηγίες βήμα-βήμα για την καταχώρηση του διακριτικού σας στο SV1U Gateway, διευκρινήσεις αλλά και χάρτες ψηφιακής κάλυψης D-STAR, τα οποία όλα επιμελήθηκε με πολύ μεράκι ο SV1EDZ!
Επίσης, σας παρουσιάζουμε το αξιόλογο ψηφιακό Project του SV1FYX, ο οποίος σχεδίασε 483 νέους χάρτες για APRS και τους διαθέτει όλους σε ελεύθερη χρήση και ΔΩΡΕΑΝ download από την ιστοσελίδα του Σ.Ρ.Ε., καθώς και όλα τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα του 9ου Aegean Contest.
Η “έκθεση” των νέων προϊόντων είναι παρούσα και σε αυτό το τεύχος, πλήρως ανανεωμένη και ελκυστική, ενώ σας επιφυλάσσει πολλά ευχάριστα Radio Happenings, με έμφαση στον εθελοντισμό και κάποιες ιδιαίτερες και πολύ αξιόλογες διακρίσεις που φανερώνουν για ακόμη μια φορά την πραγματική αξία του χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού.
Μετά από αρκετό καιρό... ειδικά για τους αναγνώστες, ένα πλήρες και αναλυτικό άρθρο-έκπληξη από τον SV7DMD για τον τηλεχειρισμό ενός δημοφιλούς πομποδέκτη που διακοσμεί πολλά shack, του Kenwood TS-2000!
Συμμετείχατε στα φετινά Hamfest Λάρισας & Θεσσαλονίκης;
Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες μέσα από τα μοναδικά φωτορεπορτάζ του περιοδικού μας, στα οποία σας αποθανάτισαν με το φακό τους οι SV1HK και SV2HPH!
Δεν Θα μπορούσαμε ποτέ να σας στερήσουμε νέες παρουσιάσεις προϊόντων... με αποτέλεσμα και σε αυτό το τεύχος να πρωτοπορούμε με ένα αποκλειστικό FIRST LOOK, όπου σας αποκαλύπτουμε πρώτοι, τα μυστικά και τις δυνατότητες του νέου δέκτη Scanner AOR AR-5001D, που υποκλίνεται στη νέα τεχνολογία και την εξέλιξη της λήψης, ενώ ο νέος φορητός πομποδέκτης PMR446 θα σας μαγέψει με το μικρό του μέγεθος και τις φοβερές του δυνατότητες και λειτουργίες.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ...
Ένα εκπληκτικό χειριστήριο για CW-Μορς που χάρη στη λειτουργία αφής, θα σας λύσει τα χέρια, απαλλάσσοντάς σας από τα ενοχλητικά μηχανικά προβλήματα και συγχρόνως θα σας ξαφνιάσει με την αληθινή φύση της χωρητικότητας...
Και μια ρομαντική κατασκευή... ο υπερευαίσθητος δέκτης βραχέων ALL MODE του SW3ORA, με λυχνίες κενού, θα σας ταξιδέψει αναμφίβολα στο χθες ενώ θα χαρείτε στα σίγουρα τη φάση δημιουργίας του.
Συνεχίστε να μας στέλνετε τις κατασκευές σας, τους προβληματισμούς σας, τις ιδέες σας και ο,τιδήποτε άλλο σάς απασχολεί και εμείς θα το δημοσιεύσουμε όπως πάντα χωρίς καμία λογοκρισία ή πολιτικές νοθείες, έτσι ώστε να συνεχίσουμε και στο 2011 να είμαστε όλοι μαζί πάντα αδέσμευτοι, επίκαιροι και πρωτοπόροι, στην υπηρεσία κάθε ραδιοερασιτέχνη και συγχρόνως χρήσιμοι στους λάτρες της σύγχρονης τεχνολογίας γενικότερα.
Επισκεφθείτε μας και στο Διαδίκτυο : http://www.actionpress.gr/
Καλές γιορτές, με πολλές επιτυχημένες ραδιοερασιτεχνικές επιτυχίες!!!