Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η Πρώτη Παγκόσμια Επαφή στά 70 MHz σε SSB TRANS-EQUATORIAL (TEP) mode

Το «Aegean DX group» και η «Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κεντρικού Αιγαίου» συγχαίρουν θερμά τον συνάδελφο Λεωνίδα Φίσκα (SV2DCD) για την επίτευξη της Παγκοσμίως πρώτης επαφής στά 70 MHz σε SSB TRANS-EQUATORIAL (TEP) mode. Η επαφή πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 17:54 UTC, στους 70.200KHz και με ανταποκριτή σταθμό τον ZS6WAB Willem Bandenhorst.
Αρχικά επιδιώχθηκε να πραγματοποιηθεί η επαφή σε ISCAT digimode αλλά λόγω του φαινομένου Doppler το πρόγραμμα δεν μπορούσε να αποκωδικοποιήσει τά σήματα. Έτσι οι operators γρήγορα γύρισαν σε SSB mode και πραγματοποίησαν την επαφή. Οι αναφορές σημάτων πού ανταλλάχθηκαν ήταν 52/53.
Δέκα πέντε λεπτά μετά ο SV2DCD Λεωνίδας πραγματοποίησε και δεύτερη ΤΕΡ επαφή σε CW αυτή τη φορά, με τον ZS6ΝΚ Paul Smith. Στις 18:32 UTC, ο Σπύρος Χειμαριός SV8CS, πραγματοποίησε ΤΕΡ mode επαφή με τον ZS6WAB, σε ISCAT digimode αυτή την φορά, χρησιμοποιώντας το γνωστό πρόγραμμα WSJT9 του K1JT το οποίο αποκωδικοποίησε με επιτυχία τά σήματα.
Θερμά συγχαρητήρια και στους δύο αγαπητούς συναδέλφους και φίλους που μαζί με άλλους κάνουν υπερήφανη την Ελληνική ραδιοερασιτεχνική κοινότητα!
Ο SV8CS Σπύρος και ο SV2DCD Λεωνίδας είναι και οι δύο μέλη του Aegean DX group.
Για το «Aegean DX group»
de SV8CYV Βασίλης Τζανέλλης
Πρόεδρος της ΕΡΚΑ
http://www.youtube.com/watch?v=LmYZtQifI6M