Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

SZ3HAG - Επαναλήπτης D-Star Πελοποννήσου


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την δοκιμαστική ενεργοποίηση ενός νέου UHF επαναλήπτη, στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Στην παρούσα φάση, λειτουργεί τοπικά και προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης από την Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Μεγαλόπολη και μεγάλο οδικό άξονα της καινούριας Εθνικής Οδού. Προς το παρόν δεν είναι ενεργοποιημένος ο Gateway σύνδεσης στο Ελληνικό & Παγκόσμιο δίκτυο.
Οι πρώτες δοκιμές με τους σταθμούς SV3APB (Παναγιώτης), SW3OQM (Στέλιος) από την πόλη της Καλαμάτας και του SV1EDZ (Δημήτρης) με mobile από Σπάρτη προς Αρτεμίσιο, έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα με πιθανή δυνατότητα βελτίωσης. Σταθμοί από την Αθήνα (Χαλάνδρι) και κινητός σταθμός στην Αττική Οδό (κόμβος Κατεχάκη) μάς έδωσαν αναφορά S5-7.
Ο χάρτης ραδιοκάλυψης που βλέπετε, αφορά κινητό σταθμό με κεραία μηδενικής απολαβής και ευαισθησία δέκτη -110 dBm. Σύντομα θα γίνουν οι τελευταίες εργασίες, προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι ψηφιακές δυνατότητες του συστήματος.
Οι συχνότητες λειτουργίας του επαναλήπτη είναι :
TX 439.025 MHz
RX 431.425 MHz
ID SZ3HAG
Παρακαλούμε τους συναδέλφους που έχουν δυνατότητα δοκιμών να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα στο e-mail sv1edz@gmail.com
73!
http://www.hag.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=127:sz3hag--d-star-&catid=35:latest-news&Itemid=18