Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

[Hellenic PSK Club] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ με το PSK στον Σ.Ε.Ρ. πάει...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ με το PSK στον Σ.Ε.Ρ. πάει κι αυτό!

Αγαπητοί συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες, χαίρετε και αγαλλιάσθε.
Όπως θα διαβάσατε σε περασμένη ανάρτηση στο παρών ιστολόγιο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, Σ.Ε.Ρ. την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 βρέθηκα στα εντευκτήρια του συλλόγου στον Βοτανικό για την παρουσίαση με τίτλο: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ με το PSK».

http://sv1cdy.blogspot.gr/2013/03/psk_5.html
Η παρουσίαση ήταν χωρισμένη σε δυο μέρη. Κάθε μέρος χωρισμένο σε ενότητες.
Στο πρώτο μέρος έγινε η γνωριμία με τη ψηφιακή διαμόρφωση PSK τα είδη που το χαρακτηρίζουν ως προς τη φάση και τις εφαρμογές του στη σύγχρονη τεχνολογία, Wi-Fi, Bluetooth.
Στο δεύτερο μέρος που ήταν και το πιο ουσιώδες, ξεκίνησα κάνοντας μια ιστορική αναδρομή και μια σύντομη πλην όμως ουσιαστική αναφορά στο PSK31 και στην χρήση που κάνουν οι ραδιοερασιτέχνες. Ακολούθησε ο διαχωρισμός τον mode, ως προς την ταχύτητα μετάδοσης.

Η συμβολή των SV1OAN και SV1EML ήταν πολύτιμη!
 Το interface και ο ρόλος που διαδραματίζει η κάρτα ήχου, ήταν η αμέσως επόμενη ενότητα που μας απασχόλησε. Η πιο ουσιαστική, κατά τη γνώμη μου, ενότητα ήταν αυτή που αφορούσε την περιβόητη παραμόρφωση ενδοδιαμόρφωσης (InterModulation Distortion ή IMD εν συντομία).

Η παραμόρφωση ενδοδιαμόρφωσης είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα!
 Το Band Plan για να γνωρίζουμε που θα βρούμε σταθμούς που εκπέμπουν σε PSK και το απαραίτητο λογισμικό που είναι διαθέσιμο, απασχόλησε τις δυο ενότητες που ακολούθησαν. Η τελευταία ενότητα ήταν αφιερωμένη στις ρασδιολέσχες που υποστηρίζουν τα mode του PSK και φυσικά δεν έλειψε η αναφορά στην νεοσύστατη Ελληνική Λέσχη PSK παρουσιάζοντας και την έως τώρα πορεία της λέσχης μας.

Όλα τα λεφτά!!!!
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών για την φιλοξενία και θα προσθέσω ότι κινήσεις σαν αυτές τιμούν, αν μη τι άλλο, τον ραδιοερασιτεχνισμό και τις όποιες προσπάθειες γίνονται για την προώθηση των ιδεών και των αξιών που τον διέπουν. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, παρά τον καιρό, ο οποίος δεν στάθηκε σύμμαχός μας.
Πιστεύω ότι η μέρα ήταν αρκούντως χρήσιμη και εποικοδομητική.

 Για το Hellenic PSK Club – HPC

Α, όλα κι όλα. Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε για contest :)

73