Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Η Ε.Ε.Ρ. στο Καταφύγιο Φλαμπούρι Πάρνηθας για το HF Field Day και το VHF Contest!

Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το HF Field Day και το VHF Contest 144MHz, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν Έλληνες ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα. 
Η ΕΕΡ θα συμμετάσχει φέτος με ένα σταθμό HF  ο οποίος αποτελείται από ένα  Κ3 και μια κεραία FD4 και με ένα σταθμό VHF ο οποίος αποτελείται από ένα IC-970H και μια κεραία Yagi 13 στοιχείων. Εφεδρικός σταθμός θα είναι ένα Kenwood TS2000. Οι σταθμοί θα στηθούν στο Φλαμπούρι Πάρνηθας και θα λειτουργήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

 Όλος ο εξοπλισμός για τους δύο σταθμούς (πομποδέκτες, κεραίες, γεννήτρια και βενζίνη, παρελκόμενα κλπ.)  θα παρασχεθεί από την Ε.Ε.Ρ.
 
Τα μέλη της ομάδας που θα επανδρώσουν τους 2 σταθμούς θα διανυκτερεύσουν στον ειδικό χώρο, στον 1ο όροφο του καταφυγίου Φλαμπούρι.
 
Την Κυριακή 7/9/2014 θα πραγματοποιηθούν στο Καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας τα παρακάτω σεμινάρια:
12:00 μ. – 1:00 μ.μ.  «Η Διάδοση στην Πράξη»
1:30 μ.μ. – 2:30 μ.μ. «Κεραίες στην Πράξη»
 
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε υποψήφιους ή ήδη αδειούχους ραδιοερασιτέχνες και θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Γιώργου SV1KU, Επίτιμου Μέλους της Ε.Ε.Ρ., και του Μάκη SV1NK, Έφορου Επιτροπής Εκπαίδευσης Μελών & Εκδόσεων.
 
Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να τα παρακολουθήσουν, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με e-mail στο raag-hq[at]raag.org ή στα γραφεία της Ένωσης κάθε Τετάρτη 5:00 – 9:00 μ.μ.
 
 Την εκδήλωση αυτή είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν όλοι οι ραδιοερασιτέχνες καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Ο χώρος προσφέρεται για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα και η οργανωμένη κουζίνα του καταφυγίου μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη (φαγητό, σνακ, καφέ, αναψυκτικά κλπ.).
 Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ε.Ε.Ρ. στο raag-hq[at]raag.org ή κάθε Τετάρτη 5:00 – 9:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 210-5226516.
 
 Προσοχή: Η πρόσβαση στο καταφύγιο Φλαμπούρι θα πρέπει να γίνει με ίδια μέσα.
 
 Σας περιμένουμε!    http://www.raag.org/news.asp?ITMID=784&LANG=GR
 
 XRF073 Ο Ελληνικός πςιραματικός Dstar reflector http://raag.telecom.ntua.gr/