Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Newsletter της Ε.Ε.Ρ. - 17 Φεβρ 2015


Ακολουθεί το Newsletter της Ε.Ε.Ρ. Αν δεν φαίνεται σωστά, πατήστε εδώ, για να ανοίξει σε έναν browser.
Ένα τερματικό για D-Star με λιγότερα από $200;

Πως θα σας φαινόταν να φτιάξετε ένα τερματικό για το D-Star με λιγότερα από $200;
Η συνταγή είναι απλή, προμηθευόμαστε κατ’ αρχήν ένα Windows Tablet. Ένα Πιθανό μοντέλο είναι το Winbook TW 700 (διαθέσιμα από το Micro Center η το Amazon προς $59.99 συν μεταφορικά). Οποιοδήποτε άλλο μοντέλο κάνει αρκεί να έχει λειτουργικό Windows.
Το επόμενο συστατικό είναι το ThumbDV, ένα μικρό USΒ stick διαθέσιμο από εδώ http://nwdigitalradio.com/products προς $119.95 συν μεταφορικά.Το μικρό αυτό stick έχει όλα τα απαραίτητα για να κωδικοποιήσει και αποκωδικοποιήσει το πρωτόκολλο τoυ D-Star, οπότε το μόνο που λείπει από την συνταγή είναι το λογισμικό. Σε ότι αφορά το λογισμικό έχουμε 2 δυνατότητες. Η πρώτη αφορά τον G4KLX και τις εφαρμογές του “Dummy repeater” και “Ircddbgateway”.
Και η δεύτερη αφορά τοWinDV το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ http://dutch-star.eu/products/windv/
Με αυτό τον τρόπο και ελάχιστα χρήματα έχετε ένα τερματικό για το D- Star το οποίο μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας. Προσοχή στην περίπτωση που το tablet δεν έχει full size usb port εκεί θα χρειαστείτε ένα adaptor. Επίσης πολλά από τα σημερινά tablet διαθέτουν και σύνδεση 3G-4G οπότε μπορείτε να έχετε σύνδεση με το παγκόσμιο δίκτυο του D-Star και σε απομακρυσμένα σημεία πέρα από την εμβέλεια του Wi-Fi σας.

Υπόψη ότι το ThumbDV usb dongle μπορεί και αποκωδικοποιεί και άλλα πρωτόκολλα εκτός από αυτό του D-Star όπως, DMR, System Fusion, dPMR, NXDN, P25 Phase 2 HR, και άλλα με το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανώτατη ισχύς ραδιοεραστεχνικού σταθμού βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είναι για μεν την κατηγορία 1 (SV) από 1.8-29.7 MHz 500W από 50MHz-440MHz 100W και πάνω από τους 1240MHz 50W, για δε την κατηγορία Εισαγωγικού επιπέδου (SY) στις περιοχές 7-14-21-28 -144MHz-430MHz 10W (σε όλες τις περιπτώσεις αναφερόμαστε σε  ισχύ εξόδου κορυφής πριν την κεραία).
Όλοι οι επαναλήπτες VHF της Ε.Ε.Ρ. είναι με διαμόρφωση narrow, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το ίδιο εύρος διαμόρφωσης, διαφορετικά να μιλάτε χαμηλότερα στο μικρόφωνο για να σας "περνάει" ο επαναλήπτης.
Στα 6Μ η συχνότητα 50.110 είναι για μικρές κλήσεις και αναγγελία QSY σε άλλη συχνότητα.
Απαγορεύεται από τον νόμο η εκπομπή με χρήση άλλου διακριτικού. Αν κάποιοι παρανομούν η πράξη τους δεν απαλλάσσει τους υπόλοιπους από την ευθύνη!
Βοηθείστε να γίνει το APRS δίκτυο χρήσιμο, μην χρησιμοποιείτε πλέον τα path: RELAY, TRACEN-n, WIDEN-n παρά μόνο το WIDE2-2 για fixed και mobile.

 73!
RAAG WEB TEAM


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών
Παύλου Μελά 42, 121 31, Περιστέρι
Τηλ.: +30 210 52 26 516
Fax: +30 210 52 26 505
E-mail: raag-hq@raag.org

Register on www.raag.org

Διαγραφείτε από τη λίστα   Αλλάξτε τα στοιχεία σας

Email Marketing Powered by MailChimp