Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Εαρινή Συνάντηση QRP NVIS στα 40 μέτρα - Κυριακή 10 Απριλίου 2016

10 Απριλίου 2016 - Εαρινή Συνάντηση QRP NVIS στα 40 μέτρα, 10:00 έως 14:00 τοπική ώρα
Το Aegean DX group, το Athens QRP net και το  διαδικτυακό Περιοδικό SV-QRP διοργανώνουν την συνάντηση αυτή για πειραματισμό επικοινωνίας μέσα στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο, με χαμηλή ισχύ και κεραίες αποκλειστικά (κατά την δύναμη εκάστου) NVIS.
Το πρόγραμμα λοιπόν έχει ως εξής :
Στα 30 πρώτα λεπτά κάθε ώρας να είμαστε αποκλειστικά στα 40 μ.
Στη συχνότητα 7090 ΜHz συχνότητα QRP ή 7135 MHz αν  υπάρχει πρόβλημα στην προαναφερθείσα.
Θα συζητήσουμε και θα γνωριστούμε απ' τον αέρα, θα ανταλλάξουμε το QTH Locator και θα δηλώσουμε τις συνθήκες  εργασίας (μηχάνημα – κεραία).
Τα άλλα τριάντα λεπτά της κάθε ώρας θα μπορεί κάποιος αν θέλει να δουλέψει στις περιοχές 15 m και 10 m μόνο, με ελεύθερη κεραία και QRP Ισχύ. (cw max 5watt pep. phone mode max 10 watt pep). Θα ήταν ευχάριστο να λάβουμε και ημερολόγια στο svqrplab@gmail.com σε μορφή cabrillo ή κάτι παρόμοιο, ακόμη και χειρόγραφα, έχοντας και την ένδειξη του  QTH Locator ώστε να υπολογίσουμε αποστάσεις. Το QTH Locator ας το πάρουμε κι από το qrz.com. Φωτογραφίες και  περιγραφή κεραίας ευπρόσδεκτα.
Αυτό λαμβάνει και την μορφή ενός μικρού διαγωνισμού χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός αλλά γιά λόγους ηθικής ικανοποίησης των συμμετεχόντων θα δοθούν δύο βραβεία  που αθλοθετούνται :
A) Το πρώτο βραβείο γι' αυτόν που θα έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα γενικώς (ανεξαρτήτου μηχανήματος) από το AegeanDXgroup.
B) Το πρώτο  βραβείο γι' αυτόν που θα έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα με μηχάνημα ιδιοκατασκευής (ακόμα και κατασκευή από “κιτ”).

Από το Athens QRP net