Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Ραδιολέσχη Καστοριάς - Ψηφιακός Επαναλήπτης C4FM & ANALOG

Η Ραδιολέσχη Καστοριάς, έχοντας βάλει σε προτεραιότητα την εισαγωγή και χρήση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας στην υπηρεσία του Έλληνα Ραδιοερασιτέχνη και μετά από την εγκατάσταση του D-star επαναλήπτη και τη σύνδεσή του με τον REF045, ήρθε η σειρά του Yaesu Fusion.
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη λειτουργία του επαναλήπτη φωνής Yaesu Fusion Wires-X στο ύψωμα "Κορυφή" του Ν. Καστοριάς και με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Ραδιολέσχης Καστοριάς, που από το υστέρημά τους βοήθησαν οικονομικά αυτή μας την προσπάθεια. Επίσης τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο Δημήτρη Βελισσάρη (SV1-EDZ), που με τις γνώσεις και την εμπειρία του υποστηρίζει όλες τις Ραδιοερασιτεχνικές μας "ανησυχίες".

Για όσους δεν γνωρίζουν καθόλου για τον συγκεκριμένο επαναλήπτη, υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για τον πρώτο "υβριδικό" επαναλήπτη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με δυνατότητα αναμετάδοσης αναλογικών αλλά και ψηφιακών σημάτων C4FM.
Τα τεχνικά στοιχειά του επαναλήπτη Yaesu Wires-x είναι τα εξής:
Διακριτικό επαναλήπτη: SV2T
Συχνότητα εκπομπής του επαναλήπτη: 439.025 MHz
Συχνότητα λήψης του επαναλήπτη: 431.425 MHz
Yπότονος λειτουργίας για αναλογική χρήση: 88.5 Hz
Ευπρόσδεκτοι όλοι οι κάτοχοι ψηφιακών πομποδεκτών C4FM, να συμμετάσχουν μαζί μας στις δοκιμές της νέας ψηφιακής πλατφόρμας YAESU SYSTEM FUSION.
Υπενθυμίζουμε πως ανάλογα με το είδους της διαμόρφωσης που ενεργοποιούμε τον επαναλήπτη θα μας αναμεταδώσει και με το αντίστοιχο mode.
Οι χρήστες με δυνατότητα ψηφιακής μετάδοσης, θα πρέπει να επιλέξουν τη λειτουργία Auto Mode στον πομποδέκτη τους, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και στις συνομιλίες των χρηστών με FM αναλογική διαμόρφωση.

Καλές δοκιμές λοιπόν και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την τεχνική ομάδα της Ραδιολέσχης για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
Με εκτίμηση
το ΔΣ και η Τεχνική ομάδα της Ραδιολέσχης Καστοριάς
Καλά qso's ……….. 73'